Öncelikle, ana kontrol panelindeki “Site Backup” linkine tıklayarak site yedekleme menüsünü açıyoruz. Gördüğünüz gibi yedeği oluşturulacak birçok şey var.

Web Site Data (Web Sitesi Verileri)

Domains Directory (Domain Dizini)
Buradan, domain dizininizdeki tüm dosyaları yedekleyebilirsiniz. Eğer birden fazla domaininiz varsa, bütün domainleriniz yedeklenir. Yedeklenmiş dosyalar: log’ları, private_html, public_ftp, public_html ve stats (istatistikler)’i içerir. Çünkü subdomainler, public_html dosyanızdadır ve bu yüzden onlar da yedeklenir. Eğer web sitenizin ayarları ile değil sadece içeriği ile ilgili ilgileniyorsanız bu seçeneği seçmeniz gerekecektir.

Subdomain Listeleri
Bu  yaratmış olduğunuz, subdomain isimlerini yedekleyecektir.Subdomain’lerin içindeki dosyaları değil. Eğer birçok subdomaininiz varsa bu seçeneği kullanmalısınız. Eğer subdomain listesini yedeklemeyi atlarsanız, her bir subdomain’i, manuel olarak tekrar oluşturmanız gerekmektedir.

E-mail

POP Accounts – POP Hesapları: Bu, hesap ayarlarınızı tüm POP mail adresleriniz için yedekleyecektir.
Forwarders – Gönderenler: Bu, sizin tarafınızdan oluşturulmuş tüm göndericileri yedekleyecektir.
Autoresponders – otomatik cevaplayıcılar: Bu, hesabınızdaki tüm otomatik cevaplayıcıları ve onların mesaj içeriklerini yedekler.
Vacation Messages -Tatil Mesajı: Bu, tüm tatil mesajı ayarlarını ve tatil mesajının kendisini yedekler.
E-mail Settings – E-posta Ayarları: Bu, tüm filtreleri ve tüm spam mail mailleri yedeklemektedir.

FTP

Bu sizin tarafınızdan yaratılmış tüm FTP hesaplarını yedekler. Şunu unutmamalıyız ki, FTP dizinindeki hiçbir dosyayı yedeklemez. Eğer FTP dizininin içeriğini yedeklemek isterseniz, lütfen ana “backup” (yedekleme) ekranından; “Domains Directory” i tıklatın.

FTP Ayarları
Bu FTP seçimlerinizi yedekler. Mesela, isimsiz FTP engellenmiş mi veya isimsiz kullanıcılar yükleme yapabilirler mi?

Veritabanları

Tüm kullanıcıların veritabanlarını yedeklemek
Bu, hesabınıza bağlı tüm MySQL veritabanlarını yedekler. Veritabanlarınızı oldukça sık yedeklemelisiniz, özellikle de siteniz onlara bağlıysa. (,forumlar vb.)